PROFESSIONELE VASTGOEDBEMIDDELING   –   AANKOOP EN VERKOOP   –   HOME SERVICES   –   ONZE DIENSTVERLENING MET EEN HART !
Gevonden Woningen
U vindt niet wat u zoekt ? Probeer dan onze geavanceerde zoektocht »

Waarom de Costa Blanca uniek is !

EEN UNIEKE MENGELING VAN NATUUR, ZON, CULTUUR EN TOERISME

De Costa Blanca heeft een kustlijn van meer dan 500 km en mag terecht fier zijn op de allerbeste zandstranden in de Europese Unie waardoor zij behoort tot de top van de meest populairste vakantiebestemmingen. Een unieke bestemming waar zeldzame natuurgebieden, een gunstig klimaat, oude historie, modern toerisme, cultuur en sportliefhebbers elkaar ontmoeten. Het speciale microklimaat maakt het mogelijk om het hele jaar te genieten van aangename temperaturen. Dit maakt Alicante tot één van de zonnigste provincies van Spanje. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie biedt, dankzij de aanwezigheid van de zoutmeren een heilzame invloed bij reuma,-huid-en ademhalingsproblemen.

Oude historie en cultuur gemengd met diverse pré-historische sites van Keltische en Iberische beschavingen, is een verhaal vermengd met veldslagen en overwinningen. De eeuwen waarbij de Moren de overhand heeft laten veel Arabische paleizen na. Archeologische Romeinse vindplaatsen zoals L´Alcudia te Elche waar het Iberische beeldhouwwerk de dame van Elche werd ontdekt hebben hun stempel gedrukt. Nostalgie en historie versmelten bij een bezoek aan Guadalest, het kluizenaarsdorp hoog in de bergen, het kleurrijke Villayojosa, de oude bohémien stadskern van Altea en Alicante, met het intact behouden Moorse kasteel Santa Barbara. Elk dorp heeft zijn typische Spaanse cultuur behouden en sommigen vermeld op de Unesco werelderfgoed lijst.

Elche, het vroegere Romeinse Illice, met de jaarlijkse presentatie van het Middeleeuwse heilige lyrische "Misteri d´Élx", de Gotische stad Orihuela of kathedraal van Novelda, een imitatie van de Goya kathedraal in Barcelona dorp en het oude de Rojales met grotwoningen (Cueves de Rodeo) brengen je terug in het verleden. In veel steden en dorpen vinden jaarlijks historische feesten plaats, de overwinning van de Christenen op de Moren met kleurrijke processies en vuurwerk.

Toerisme: Benidorm en Torrevieja zijn steden die bezoekers uitnodigen tot genieten van zon, zee en strand. Benidorm is de meest gekende en grootste toeristische stad aan de Costa Blanca. Hotels, vertier en vermaak is gecreëerd vóór en door het toerisme, hét Orlando van de Middellandse zee met favoriete vakantiebestemmingen. Golfterreinen zijn overwegend te vinden aan de zuidelijke Costa Blanca waar golfliefhebbers hun geliefde sport kunnen uitoefenen. zuidelijker kom je aan de Costa Calida met zijn binnenzee van Mar Menor en het schiereiland van La Manga.

Bekijk alle eigenschappen

Aanbevolen

API Real Estate broker B&B casa Malimi OPENCAR Google translate Eviva España

© 2019 Malimi Costa Blanca S.L. | Ontwerp: Mediaelx | Legaal | Privacy | Site Map | Links