PROFESSIONELE VASTGOEDBEMIDDELING   –   AANKOOP EN VERKOOP   –   HOME SERVICES   –   ONZE DIENSTVERLENING MET EEN HART !
Gevonden Woningen
U vindt niet wat u zoekt ? Probeer dan onze geavanceerde zoektocht »

Waarom de Costa Blanca uniek is !

EEN UNIEKE MENGELING VAN NATUUR, ZON, CULTUUR EN TOERISME

De Costa Blanca heeft een kustlijn van meer dan 500 km en mag terecht fier zijn op de allerbeste en zuiverste zandstranden in de Europese Unie waardoor zij behoort tot de top van de meest populairste vakantiebestemmingen. Ongetwijfeld een unieke bestemming waar zeldzame natuurgebieden, een gunstig klimaat, oude historie, modern toerisme, cultuur tot Golfliefhebbers en diverse watersporten, elkaar ontmoeten. Het speciale microklimaat maakt het mogelijk om het hele jaar te genieten van aangename temperaturen. Dit maakt Alicante tot één van de zonnigste provincies van Spanje. Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (World Health Organisation) heeft, dankzij de aanwezigheid van de zoutmeren en het klimaat een heilzame invloed op de gezondheid vooral bij reuma,-huid-en ademhalingsproblemen.

De oude historie en cultuur van dit land, gemengd met diverse pré-historische sites van Keltische en Iberische beschavingen, is een verhaal vermengd met veldslagen en overwinningen. De eeuwen waarbij de Moren de overhand heeft laten veel Arabische paleizen en kastelen na. Archeologische Romeinse vindplaatsen zoals L´Alcudia te Elche waar het Iberische beeldhouwwerk de dame van Elche werd ontdekt en een indrukwekkend cultureel erfgoed hebben hun stempel gedrukt. De kathedraal van Novelda, een imitatie van de Goya kathedraal in Barcelona is daar een mooi voorbeeld van. Nostalgie en historie versmelten bij een bezoek aan Guadalest, het kluizenaarsdorp hoog in de bergen, het kleurrijke Villayojosa ,de oude bohémien stadskern van Altea en Alicante, met het intact behouden Moorse kasteel Santa Barbara. Elk dorp heeft zijn typische Spaanse cultuur behouden, waarvan sommigen zijn vermeld op de Unesco werelderfgoedlijst.

Te Elche, het vroegere Romeinse Illice, is de jaarlijkse presentatie van het Middeleeuwse heilige lyrische "Misteri d´Élx". De Gotische stad Orihuela of het dorp Rojales met grotwoningen (Cueves de Rodeo) brengen je terug in het verleden. In veel steden en dorpen vinden jaarlijks historische feesten van de overwinning van de Christenen op de Moren platas met kleurrijke processies of vuurwerk.

De rijkdom van de natuur: Overal vind je ongerepte natuurgebieden met grote ecologische waarde met een waaier aan authentieke fauna en flora. Het natuurfenomeen El Penôn de lfach, de hoogste klif van de Middellandse zee te Calpe is hét juweel en symbool van de Costa Blanca. Een bezoek aan de watervallen van Algar of de grotten van Busot is ongetwijfeld de moeite waard. Zuidelijker ontdek je de magie van zon en zee, de zoutvlakten van Santa Pola met honderden flamingos, en vergezicht op het nabijgelegen eiland Tabarca. De laguna El Hondo, broedplaats van een water en trekvogels, het unieke El Palmeral te Elche, de grootste palmenstad van Europa, en de uitgestrekte zandstranden met de duinen van Guardamar geflankeerd door weelderige pijnboombossen werden door Unesco op de Natuurmonumentenlijst geplaatst. De kustlagunes van La Mata, de zoutmeren en de unieke zoutdelving van Torrevieja laten je toe om de heilzame invloed van de zoutmeren te ervaren. Aan de Costa Calida tref je een unieke binnenzee Mar Menor met een grote landtong in La Manga.

Toerisme: Benidorm en Torrevieja zijn steden die bezoekers uitnodigen tot het genieten van zon, zee en strand. Benidorm is de meest gekende en grootste toeristische stad aan de Costa Blanca. Hotels, vertier en vermaak en is gecreëerd vóór en door het toerisme, hét Orlando van de Middellandse zee met favoriete vakantiebestemmingen of om permanent de verblijven. Golfterreinen zijn overwegend te vinden aan de zuidelijke Costa Blanca in dorpen zoals iCiudad Quesada, Los Montesinos, Algorfa, Campomar, La Zenia.

Bekijk alle eigenschappen

Aanbevolen

API Real Estate broker B&B casa Malimi OPENCAR Google translate Eviva España

© 2018 Malimi Costa Blanca S.L. | Ontwerp: Mediaelx | Legaal | Privacy | Site Map | Links